Història de la tisana, un combinat de cava genuí de Palamós i que ara es beu arreu.
Cambrera preparant una tisana a El Castellet
A Reus hi podem anar atrets per la seva història i arquitectura
modernista: va ser la ciutat que va veure néixer Antoni Gaudí, un dels grans
genis de l’arquitectura. Però una mirada atenta ens permet descobrir que aquesta
ciutat té molt més per oferir, i que el vermut s’ha convertit en una beguda
imprescindible, un element destacat de la seva oferta turística. Gaudir-ne és
ja un plaer ineludible quan es visita aquesta encantadora ciutat tarragonina. Palamós
també té el seu propi beuratge, la tisana, un combinat de cava fresc que es
serveix en una gerra i es consumeix en grup. Va néixer en el moment demés
efervescència del boom turístic a la Costa Brava. La seva elaboració va ser
obra de tres germans de Vic establerts a Palamós: Jordi, Carles i Josep Maria
Riba, i està estretament lligada a El Castellet, un local nocturn emblemàtic d’aquesta
localitat. Article: Gabriel Martín Roig. “La tisana, un combinat de cava genuí
de Palamós”, Revista del baix Empordà, núm. 74, 2021, pàgs. 61-68.Llegir article e PDF